Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
651
Egy háromszög csúcsainak koordinátái A(-3,-1),B(5,6),C(3,-3). Számítsa ki a háromszög súlypontjának koordinátáit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A súlypontok koordinátái a csúcsok koordinátáiból kiszámolhatók a következőképpen: S ((a1+b1+c1)/3 ; (a2+b2+c2)/3), tehát s1=(-3+3+5)/3=5/3 , illetve s2=(-1-3+6)/3=2/3 , azaz a súlypont S( 5/3; 2/3 ) lesz! :)
0