Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. Tudna valaki segíteni előre is köszönöm. :)

Főoldal » Középiskola » Matematika
1035
Oldja meg a következő egyenletet a valós számok halmazán!

X2-4x-6=x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x²-5x-6=0 másodfokú egyenlet megoldásai (két gyök):

x(1)=(5+(gyök alatt 25+4×1×6))/2×1 = (5+7)/2=12/2= 6 lesz;
x(2)=(5-(gyök alatt 25+4×1×6))/2×1= (5- 7)/2= (-2)/2= (-1) lesz a másik gyök! :)
0