Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Racionális és irracionális számok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
385
Csak a g,h,l,m,n,o szeretném köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

g,

`24/14+25/15` = `12/7+5/3` = `36/21+35/21` = `71/21`

h,

`25/28+18/25` = `(25*25)/(28*25)+(18*28)/(28*25)` = `625/700+504/700` = `1129/700`

j, (a papíron ez van jelölve)

`10/32-17/96` = `30/96-17/96` = `13/96`

l,

`45/75-18/36` = `9/15-1/2` = `18/30-15/30` = `3/30` = `1/10`

m,

`20/30-16/15` = `20/30-32/30` = `-12/30` = `-2/5`

n,

`15/32-11/13` = `(13*15)/(32*13)-(11*32)/(32*13)` = `195/416-352/416` = `-157/416`

o,

`45/35-12/15` = `45/35-28/35` = `17/35`
0