Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia 2,3,4

Főoldal » Középiskola » Kémia
406
A kettes, hármas,négyes számú feladatban kellene a segítség. Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2,

Az alsó index a protonok száma, tehát 47 db proton van benne.

Ha atom akkor a protonok és az elektronok száma egyenlő, tehát 47 db elektron van benne.

3,

35 g lítium az `35/7` = 5 mol

5 mol lítiumatom az `5*6*10^(23)` = `3*10^(24)` db atom.

Mindegyik lítiumatomban van 3 db proton és 7-3 = 4 db neutron

`3*10^(24)` db lítiumatomban van:

`3*3*10^(24)` = `9*10^(24)` db proton és

`4*3*10^(24)` = `1.2*10^(25)` db neutron.


4,

1 mol kalciumatom az `6*10^(23)` db kalciumatom, abban van `20*6*10^(23)` = `1.2*10^(25)` db proton.

Hány mol kalciumatomban van `6*10^(25)` db proton?

x = `(6*10^(25))/(1.2*10^(25))` = 5 mol.
1