Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Feladat.(ami nem megy)

Főoldal » Középiskola » Matematika
2266
Egy feleletválasztós tesztben 8 kérdés van,és minden kérdésénél 4 válasz,az A,B,C és D közül lehet választani.
a; Hány különböző kitöltése van a tesztnek,ha üresen is hagyhatjuk a kérdéseket,nem kell választ megjelölni?
b; Hány különböző kitöltése van a technika minden kérdésénél megjelölünk egy betűt
c;Hány olyan kitöltés van amikor Pontosan egy választ nem jelenik meg és a többi hetet mint eltaláltuk
d;Hány olyan kitöltés van amikor hét választ el találtunk egyet pedig el hibáztunk
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az a)-nál ha maximum egy betűt jelölhetünk meg, akkor egy kérdésre 5 külömböző választ adhatunk (A,B,C,D, semmi). Mivel minden kérdésnél van 5 féle variáció összesen 5*5*5*5*5*5*5*5= 58 lehetőségünk van.
b) miden kérdésnél egy betűnél 4 lehetőségünk van (A,B,C,D) tehát 4*4*4*4*4*4*4*4 féle variáció = 48
c) Ha egyet nem jelöltünk meg az bármelyik lehet a nyolc közül, így itt nyolc variációnk van.
d) Amit nem találtunk el, ott 3 lehetőségünk volt hibásat jelölni, ez pedig mind a 8 kérdénél lehetséges, így 3*3*3*3*3*3*3*3=38 lehetséges ilyen kitöltés van.
0