Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Etanol oldat készítése

Főoldal » Középiskola » Kémia
416
Mekkora tömegű 96 m/m%-os etanol, és mekkora tömegű víz szükséges 1000 g 70 m/m%-os etanol oldat készítéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A változatosság kedvéért csináljuk keverési egyenlettel:

`x*96+(1000-x)*0=1000*70`

96x = 7000

x = `72.91dot(6)` g etanolból és `1000-72,91dot(6)` = `927.08dot(3)` v vízből készítettük el az oldatot.
1