Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hidrogén-peroxid oldat

Főoldal » Középiskola » Kémia
389
Mekkora tömegű 30 m/m%-os hidrogén-peroxid és mekkora tömegű víz szükséges 1000 g 1 m/m%-os H₂O₂ oldat készítéséhez?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A készítendő oldat

100 g-jában van 1 g `H_2O_2`

1000 g oldatban van `1000/100*1` = 10 g `H_2O_2`

A kiindulási oldatunk

100 g-jában van 30 g `H_2O_2`

Mennyi oldatban van 10 g `H_2O_2`?

x = `10/30*100` = `33.dot(3)` g 30 %-os oldatból és `1000-33.dot(3)` = `966.dot(6)` g vízből indultunk ki.
1