Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Réz-szulfát oldat

Főoldal » Középiskola » Kémia
412
Mekkora tömegű és anyagmennyiségű Cu²+ ion van 100 cm³ térfogatú, 0,5 mol/dm³ koncentrációjú réz-szulfát oldatban? Ar(Cu)=36,5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1


1 `dm^3` oldatban van 0,5 mol `CuSO_4`

100 `cm^3` oldatban van `100/1000*0.5` = 0,05 mol `CuSO_4`; ugyanennyi mol `Cu^(2+)`-ion.

0,05 mol `Cu^(2+)`-ion tömege `0.05*63.5` = 3,175 g

(A feladatban elírtad a réz atomtömegét)
1