Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatkészítés

Főoldal » Középiskola » Kémia
401
Hogyan készít 15 cm³ térfogatú, 0,225 mol/dm³ koncentrációjú réz-szulfát oldatot 2,4 mol/dm³ koncentrációjú réz-szulfát oldatból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A készítendő oldatunk

1 `dm^3`-ében van 0,225 mol `CuSO_4`

15 `cm^3` oldatban van `15/1000*0.225` = 0,003375 mol `CuSO_4`

A kiindulási oldatunk

1 `dm^3`-ében van 2,4 mol `CuSO_4`

Mennyi oldatban van 0,003375 mol `CuSO_4`?

x= `0.003375/2.4*1000` = 1,40625 `cm^3` (legyen 1,4 `cm^3`, az mérhető) réz-szulfát oldatból indultunk ki.
1