Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatkészítés

Főoldal » Középiskola » Kémia
416
Hogyan készít 25 cm³ térfogatú, 1,2 mol/dm³ koncentrációjú kálium-klorid oldatot 3 mol/dm³ koncentrációjú KCl oldatból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Készíteni kell egy olyan oldatot, aminek

1 `dm^3`-ében van 1,2 mol KCl

25 `cm^3`-ben van `25/1000*1.2` = 0,03 mol KCl

A kiindulási oldatunk

1 `dm^3`-ében van 3 mol KCl

Mennyivel van 0,03 mol KCl?

x = `0.03/3*1000` = 10 `cm^3` 3 `(mol)/(dm^3)`-es KCl-oldatot kell hígítanunk 25 `cm^3`-re.
1