Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
437
Légyszíves segítenétek a feladat megoldásában!Köszönöm előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
3. fel.
a) 2*(5-3*4) = 2*(5-12) = 2*(-7) = -14
b) 4*(3/2)*((3/2)-7) = 4*(3/2)*((3/2)-(14/2)) = 6*(-11/2) = -33
c) (12*(-1/6)-11)/(8-2*(-1/6)) = -13/((24/3)+(1/3)) = -13/(25/3) = -39/25
d) (-1,2)2+3*(-1,2)-2 = 1,44-3,6-2 = -4,16

4. fel.
a) 2*(-2)*4*(1/2) = -8
b) (-8)*(-2)*(1/2)2 = 4
c) (8*(-2))/3 = -16/3
d) 8/((-2)*(1/2)) = 8/(-1)
1