Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sebesség

Főoldal » Középiskola » Fizika
433
Két település között az autóbusz átlagsebessége az egyik irányban 75 km/h. Mekkora a jármű sebessége a másik irányban,ha az oda-vissza útra vonatkoztatott átlagsebessége 60 km/h?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az átlagsebességek úgy működnek, mint a harmonikus közepek, vagyis:

`2/(1/75+1/x)` = 60

`1/75+1/x` = `1/30`

`1/x` = `1/30-1/75` = `5/150-2/150` = `3/150`

x = `150/3` = 50

A másik irányban a sebessége 50 `(km)/h`.
0