Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matematika intervallumok szamegyenesen

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Élet mentően fontos lenne


A={x∈R|x<-3}
B={x∈R|x>-5} kellene az intervalluma szamegyenesen.


(A∩B, A∪B, A\B, B\A, A komplementere és a B komplementere)

Előre is köszönöm a válaszokat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`A cap B`= `x in RR | x in ]-5;-3[`

`A cup B`= `x in RR`

A \ B = `x in RR | x in ]-oo;-5]`

B \ A = `x in RR | x in [-3;oo[`

`bar(A)` = `x in RR | x in [-3;oo[`

`bar(B)` = `x in RR | x in ]-oo;-5]`
0