Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladatok egyenletekkel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
503
Csatolom a képet. Kérlek segítsetek. Nem tudom kiszámolni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Szia Panka!

6. feladat megoldása: Összesen 84 db káposztát ettek meg, a legkisebb nyuszi ebből 42-őt, a középső nyuszi 26-ot, s a legnagyobb nyúl pedig 16 db-ot evett meg! :)
7. feladat megoldása: Összesen 12.000 darab jegy volt, amelyből eladtak 10.500 db jegyet! :)

Holnap majd beszkennelve elküldöm az egyenlettel (elsőfokú) történő levezetést is!

A 6. feladat egyenlete: (x/2) + (x/3-2)+ (x/7+4)=x , ezt oldottam meg x-re, a közös nevező 2×3×7=42 volt!
A 7. feladat egyenlete pedig: (0,35x)+ (x/3)+ 2300+ (0,1x+300) = x, ezt oldottam meg x-re! 3-mal mindkét oldallal be kellett szorozni (az egyes tagokat azt egyenlet mindkét oldalán) ! :)
Módosítva: 4 éve
0

Szia!

Ez azt hiszem a Mozaikos 8. osztályos matematika könyvből van, ugye? :)
Neked megvan a megoldókulcs minden feladathoz? Ha gondolod - bár nem mindegyik példa van kidolgozva ott sem -, én szívesen elküldöm az email-címedre ezt a teljes megoldókulcsot a könyvre pdf formátumban!

Csak egy ötlet volt, de azért nagy segítség lehet számodra is! :)
Szólj ha kell, s elküldöm! Az én email-címem: [email protected]!
(Megnéztem a megoldókulcsot és ugyanaz az eredmény jött ki mindkét feladatnál ott is!)
0

Csatoltam képet.
0