Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Fizika
455
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
A kép minőségért bocsi
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
6,

v = `g*t` `rightarrow` t = `v/g`

s = `g/2*t^2` = `g/2*(v/g)^2` = `v^2/(2g)` `rightarrow` v = `root()(2*s*g)`

`v_1` = `root()(2*s_1*g)` = `root()(2*1.5*10)` = 5,48 `m/s`

`v_2` = `root()(2*s_2*g)` = `root()(2*2*10)` = 6,32 `m/s`
0