Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Etil-bromid molalitása

Főoldal » Középiskola » Kémia
388
Mekkora az etil-bromid molalitása abban a propil-bromidos oldatban, amelyben a móltörtje 0,2? M(C₂H₅Br)=109 M(C₃H₇Br)=123
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol elegyben van 0,2 mol etil-bromid, ami `0.2*109` = 21,8 g és

1-0,2 = 0,8 mol propil-bromid, ami `0.8*123` = 98,4 g

98,4 g propil-bromidban van 0,2 mol etil-bromid

1000 g propil-bromidban van `1000/98.4*0.2` = 2,033 mol etil-bromid.

Az etil-bromid molalitása 2,033 mol/kg.
1