Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kénsav koncentrációja

Főoldal » Középiskola » Kémia
430
Az 1,000 g/cm³ sűrűségű kénsav oldat molalitása 2 mol/kg. Mekkora a kénsav koncentrációja? M(H₂SO₄)=98 M(H₂O)=18
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1000 g vízben van 2 mol kénsav, ami `2*98` = 196 g

Az oldat tömege tehát 1000+196 = 1196 g

V = `m/rho` = `1196/1` = 1196 `cm^3`

1196 `cm^3` oldatban van 2 mol kénsav

1000 `cm^3` oldatban van `1000/1196*2` = 1,672 mol kénsav

A kénsavoldat koncentrációja 1,672 `(mol)/(dm^3)`.
1