Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

NaOH oldat koncentrációja

Főoldal » Középiskola » Kémia
526
Az 1,120 g/cm³ sűrűségű nátrium-hidroxid oldat molalitása 4 mol/kg. Mekkora a NaOH koncentrációja? M(NaOH)=40
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1000 g vízben van 4 mol NaOH, ami `4*40` = 160 g

Az oldat tömege tehát 1000+160 = 1160 g

V = `m/rho` = `1160/1.12` = 1035,71 `cm^3`

1035,71 `cm^3` moldatban van 4 mol NaOH

1000 `cm^3` oldatban van `1000/1035.71*4` = 3,862 mol NaOH

A NaOH-oldat 3,862 `(mol)/(dm^3)`-es.
1