Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

KOH oldat molalitása

Főoldal » Középiskola » Kémia
372
Mekkora a molalitása az 1,93 mol/dm³ koncentrációjú, 1,083 g/cm³ sűrűségű kálium-hidroxid oldatnak? M(KOH)=56
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1000 `cm^3` oldatban van 1,93 mol KOH, ami `1.93*56` = 108,08 g KOH

m = `rho*V` = `1.083*1000` = 1083 g az oldat tömege.

A benne levő oldószer tehát 1083-108,08 = 974,92 g

974,92 g vízben van 1,93 mol KOH

1000 g vízben van `1000/974.92*1.93` = 1,98 mol KOH

Az oldat molalitása: 1,98 mol/kg.

1