Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ammónia oldat koncentrációja

Főoldal » Középiskola » Kémia
399
Mekkora a 15,6 m/m%-os, 0,940 g/cm³ sűrűségű ammónia oldat koncentrációja? M(NH₃)=17
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
100 g oldatban van 15,6 g ammónia

V = `m/rho` = `100/0.94` = 106,38 `cm^3`

106,38 `cm^3` oldatban van `15.6/17` = 0,918 mol ammónia

1000 `cm^3` oldatban van `1000/106.38*0.918` = 8,626 mol

Az ammónia-oldat 8,26 `(mol)/(dm^3)`-es.
1