Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koncentrációszámítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
445
Mekkora a 14 m/m%-os, 1,086 g/cm³ sűrűségű perklórsav oldat koncentrációja? M(HClO₄)=100,5
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
100 g oldatban van 14 g perklórsav

V = `m/rho` = `100/1.086` = 92,08 `cm^3`

92,08 `cm^3` oldatban van 14 g perklórsav, ami `14/100.5` = 0,139 mol

1000 `cm^3` oldatban van `1000/92.08*0.139` = 1,513 mol perklórsav

A perklórsav-oldat 1,513 `(mol)/(dm^3)`-es.
1