Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szőlőcukor oldat

Főoldal » Középiskola » Kémia
419
5 dm³, 15 vegyes%-os szőlőcukor (glükóz) készítéséhez mekkora tömegű, 98 m/m%-os tisztaságú cukrot kell bemérnünk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

A keletkezett oldat

100 `cm^3`-ében van 15 g glükóz

5000 `cm^3` oldatban van `5000/100*15` = 750 g glükóz.

A kiindulási anyagunk

100 g-jában van 98 g glükóz

Hány g anyagban van 750 g glükóz?

m = `750/98*100` = 765,3 g cukorból indultunk ki.
1