Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oldatkészítés

Főoldal » Középiskola » Kémia
404
100 m³, 0,1 mol/dm³ koncentrációjú kálium-hidroxid elkészítéséhez mekkora tömegű 98 m/m%-os tisztaságú KOH-ot kell felhasználni? M(KOH)=56
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A készítendő oldat

1 `dm^3`-ében van 0,1 mol KOH, ami `0.1*56` = 5,6 g

100 `cm^3` oldatban van `100/1000*5.6` = 0,56 g KOH

A kiindulási anyag

100 g-jában van 98 g KOH

Hány g anyagban van 0,56 g KOH?

m = `0.56/98*100` = 0,5714 g KOH-ból indultunk ki.
0