Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszerek

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
A 2. feladat kell!
Csatoltam képet!
A segítséget előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2,

a két négyzet oldala x és y.

I. `x^2-y^2=72`

II. 4x-4y = 16

II. x-y = 4

I.: `x^2-y^2` = `(x+y)(x-y)` = 72

I. `(x+y)*4 = 72`

I. x+y = `72/4` = 18

I. + II. : 2x = 18+4 = 22

x = 11

I. 11+y = 18

y = 7

A négyzetek oldalai 11 és 7 m.

Ellenőrzés!
2