Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene ezeket megoldani??

Főoldal » Általános iskola » Matematika
570
Előre is köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, sürgős, 9. osztály
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
1. Feladat:
(1- 2/3) * 2/3 + ( 4/5 -1)*5 =
1/3*2/3+ (-1/5)*5 =
2/9- 1 =
-7/9 =

2. Feladat:
0,512 * (-2)13 =
0,512*(-213) =
-2-12*213 =
-2

3. Feladat:
A képen fekete színnel áthúztad, így nem látható.
4. Feladat:
(a2-a+1)*(a+1)-a3=
a3+1-a3 =
1

5. Feladat:
(a/ab-b2 + b/a2-ab ) * a2b-ab2/a2+b2 -1 =
(a/b*(a-b) + b/a*(a-b)) *ab*(a-b)/a2+b2 -1 =
a2+b2/ab*(a-b) * ab*(a-b)/a2+b2 -1 =
=0
Módosítva: 8 éve
0

szia nagyon szépen köszönöm :)
0