Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam a képet.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
336
Csak az e és a f feladat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matek házi.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
e,

729 = `3*3*3*3*3*3` = `3^6`

243 = `3*3*3*3*3` = `3^5`

(729;243) = `3^5` = 243

[729;243] = `3^6` = 729

f,

640 = `2*2*2*2*2*2*2*5` = `2^7*5`

384 = `2*2*2*2*2*2*2*3` = `2^7*3`

(640;384) = `2^7` = 128

[640;384] = `2^7*3*5` = 1920
0