Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika. Testek mozgása

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
1223
Egy autó Budapestről Győr felé haladt. A 120 km hosszú utat 100 km/h sebességgel tatte meg. Visszafelé nagyon sietett, és az egész utat 120 km/h sebességgel tette meg. Mekkora volt az átlagsebessége az egész út során?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`s_1` = 120 km

`v_1` = 100 `(km)/h`

`s_2` = 120 km

`v_1` = 120 `(km)/h`

`v_("átlag")` = `s_ö/t_ö` = `(s_1+s_2)/(t_1+t_2)` = `(s_1+s_2)/(s_1/v_1+s_2/v_2)` = `(120+120)/(120/100+120/120)` = `109.dot(0)dot(9)` `(km)/h`
1