Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
979
Egy háromszög oldalai 3-4 illetve 6 cm. Mekkorák lehetnek a hozza hasonló háromszög oldalai ha a legrövidebb oldala 10,5 cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A hasoonlóság aránya λ=10,5/3=3,5, ezzel kell beszorozni az oldalakat, tehát a másik két oldal hossza 4*3,5=14 cm és 6*3,5=21 cm.
0