Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térgeometria, téglatest feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
728
Egy téglatest alakú, felül nyitott doboz alaplapjának méretei 6 cm, 8 cm magassága 24 cm. A dobozba 40 cm hosszú, vékony pálcát helyezünk. Legalább milyen hosszú része ‘lóg ki’ a pálcának a dobozból?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Leghosszabb, ha testátlóban rakjuk a pálcát, az pedig

átló = `root()(6^2+8^2+24^2)` = 26 cm

Tehát a 40 cm-es pálcából minimum 40-26 = 14 cm lóg ki.
0