Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Érvelő fogalmazás

44
"Létezik-e boldogság anyagi javak nélkül?"
Ezzel a címmel kell érvelő fogalmazást írnom. Tudnátok segíteni hogyan lehetne elkezdeni, vagy milyen érveket lehetne beleírni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
érv, fogalmazás
0
Középiskola / Irodalom

Válaszok

1
Szia !

A boldogság ebben az esetben a gazdagság és a vagyon, mint a boldog élet feltétele kétféle módon lehet negatív hatással az élettel való elégedettségre: egyrészt ahhoz vezethet, hogy az ember elégedetlen lehet a jelenlegi életszínvonalával (ami viszont negatívan befolyásolja az életében az elégedettség érzését); másrészt emiatt a gondolkodás miatt többen nem találnak megelégedést okozó érzéseket az élet más, fontos területeiről (család, barátok, egészség, stb.).
Így érhetjük el az elégedettség érzését
A siker materializmusa (a gazdagság és az anyagi javak, mint az élet sikerének jelei) ezzel szemben pozitívan befolyásolják az élethez való hozzáállást és az általános elégedettségét azáltal, hogy fellendítik a gazdasági motivációnkat.
A boldogságunk soha nem függhet csak és kizárólag az anyagi javaktól, ám a pénz kitűnő eszköz lehet ahhoz, hogy ösztönözzük az életünk fontosabb mérföldköveinek elérését, amelyek hosszú távon boldogabbá tehetnek minket
Soha ne hagyjuk figyelmen kívül azokat a dolgokat, amelyeknek nincs feltétlenül pénzbeli értéke, de mégis hatalmas boldogságot okozhatnak
– Ide tartozik többek között a család, a barátok, az egészség, a folyamatos tanulás és az új tapasztalatok is.
A jólét hiánya elégedetlenséget vagy aggodalmat szülhet, az anyagi javak biztonságot nyújthatnak, de az, hogyan érezzük magunkat éppen adott körülményeink között, szemléletünktől is függ. Ha megnyerném a lottófőnyereményt, kiteljesedne az életem. Nyomorban és félelemben élve nem lehet célt vagy örömöt találni.
Azt, hogy az ember hogyan érzi magát, mennyire elégedett az életével, jóllétnek is nevezik – elkülönítve a jóléttől. A boldogulást nevezhetjük az életben való előrejutásnak, a jólét és jóllét eléréséhez szükséges feltételek megszerzésének. A siker egyszerre jelentheti a környezetünk elismerését, megbecsülését és azt az elégedettségérzetet, amikor elérünk egy kitűzött célt. Nehéz azonban megfogalmazni, mi is a boldogság, és hogyan is érheti el az ember – bár ez a kérdés újra és újra felmerül az emberiség történelmében. A konkrét körülményeken túl fontos az is, hogy milyen képet alkotok én a saját életemről: jónak tartom-e, megfelel-e igényeimnek, vágyaimnak, értékeimnek, kitűzött céljaimnak. Kutatások szerint a jóllét és a boldogság nem feltétlenül az anyagi helyzettől függ. Például az évente az egész világon elvégzett boldogságérzet-mérések szerint néhány szegény ország lakói boldogabbnak érzik magukat, mint sok fejlett ország polgárai.
0