Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek minél hamarabb segítsetek !

Főoldal » Középiskola » Matematika
1164
Egy laptop vásárlásakor kapott számlának csak két sora maradt meg ( Az ábrán látható )
ÁFA összesen 23 183 , 00
Számla bruttó végösszege: 139 100,00
a , mennyi volt a készülék nettó ára ?
b, a nettó ár hány százalék az áfa ?
c, A bruttó ár hány százalék az áfa ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

a,

Nettó + ÁFA = Bruttó

Nettó = Bruttó - ÁFA = 139100-23183 = 115917 Ft

b,

115917 felel meg 100 %-nak

23183 megfelel `23183/115917*100` = 20

A nettó ár 20 %-a az ÁFA.

c,

139100 felel meg 100 %-nak

23183 megfelel `23183/139100*100` = `16.dot(6)`

A bruttó ár `16.dot(6)` %-a az ÁFA.
1