Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
444
Sziasztok
Matematika TK 15/9 -
- TK 16/14-nek kellene a megoldása, és a számolás menete!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Tk.15/9

a, Budapest és Bangkok között 5 óra időeltolódás van. Bangkokban 5 órával van több, mint Budapesten (24-19)
Ha Budapesten éjjel 11 óra van, akkor Bangkokban hajnali 4 óra van.
b, Londonban 8 órával van több, mint Los Angelesben. (18-10)
Ha Londonban reggel 7:45 van, akkor Los Angelesben 23:45 van.
c, Helsinkiben 1 órával több van, mint Budapesten.
Ha Helsinkiben délután fél 4 van, akkor Budapesten délután fél 3 van.
d, Londonban reggel 7 óra (mert Budapesten 1 órával több van, mint Londonban), Los Angelesben előző nap 23 óra (mert Budapesten 9 órával több van, mint Los Angelesben), Helsinkiben reggel 9 óra (mert Helsinkiben 1 órával több van, mint Budapesten), Bangkokban délután 1 óra (mert Bangkokban 5 órával több van, mint Budapesten)


Tk.16/14

a, A 20%-os áremelés után: 14400 x 1,2= 17280 Ft
b, A 20%-os áremelés előtt: 3300: 1,2= 2750 Ft
c, 4000 x 1,2= 4800 4800 x 0,85= 4080 Ft
d, X x 1,3 x 0,8= 2080 / : 1,3 , : 0,8
x= 2000 Ft
1