Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat 24

Főoldal » Középiskola » Kémia
481
Egy oldat 11,9 g ezüst-nitrátot tartalmaz. Hány %-os az elektrolízis hatásfoka, ha az ezüst teljes kinyeréséhez 0,5 A erősségű árammal 4 órán át kell elektrolizálni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`A_(Ag)` = 107.87 `g/(mol)`

`M_(AgNO_3)` = 169,87 `g/(mol)`

11,9 g ezüst-nitrát az `11.9/169.87` = 0,07 mol

K: `Ag^+` + `e^-` = Ag

0,07 mol elektron megy át, `0.07*96500` = 6760 C töltést vittünk át.

Valójában `Q=I*t` = `0.5*4*3600` = 7200 C volt a töltésátmenet.

`eta` = `("elméleti")/("gyakorlati")` = `6760/7200` = 0,9389

Az elektrolízis hatásfoka 93,89 %-os.
0