Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat 20

Főoldal » Középiskola » Kémia
506
Ezüst-nitrátot tartalmazó oldaton 2 órán át 0,804 A erősségű áramot vezetünk át. Hány %-os hatásfokkal történik az elektrolízis, ha 6.156g ezüst válik le a katódon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`A_(Ag)` = 107,87 `g/(mol)`

K: `Ag^+` + `e^-` `rightarrow` Ag

Q = `I*t` = `0.804*2*3600` = 5788,8 C; ezt kíséri `5788.8/96500` = 0,06 mol elektronátmenet. Ugyanennyi mol ezüst válik ki elméletileg, ami `0.06*107.87` = 6,47 g ezüst.

`eta` = `("gyakorlati")/("elméleti")` = `6.156/6.47` = 0,9513

Az elektrolízis hatásfoka 95,13 %.
1