Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat 18

Főoldal » Középiskola » Kémia
484
Mennyi ideig elektrolizáltuk a kadmium-szulfát oldatot 0,201 A erősségű egyenárammal, ha 1,88 g kadmium vált le a katódon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`A_(Cd)` = 112,41 `g/(mol)`

K: `Cd^(2+)` + 2 `e^-` = Cd

1,88 g kadmium az `1.88/112.41` = 0,0167 mol. Ezt kíséri kétszerannyi, vagyis `0.0167*2` = 0,0334 mol elektronátmenet.

Ehhez szükséges `0.0334*96500` = 3228 C töltés.

t = `Q/I` = `3228/0.201` = 16058 s = 4 óra 27 perc 38 másodpercig elektrolizáltunk. (kb).
1