Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat 17

Főoldal » Középiskola » Kémia
690
Réz(II) szulfát oldatba 2 órán keresztül vezetünk egyenáramot. Mekkora az áram erőssége, ha eközben 2,24 g réz válik le a katódon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`A_(Cu)` = 63,5 `g/(mol)`

K: `Cu^(2+)` + 2 `e^-` `rightarrow` Cu

2,24 g réz az `2.24/63.5` = 0,0353 mol, ezt kíséri kétszerannyi, vagyis `2*0.0353` = 0,0706 mol elektronátmenet. Ehhez kell `0.0706*96500` = 6808 C töltés.

I = `Q/t` = `6808/(2*3600)` = 0,946 A = 946 mA
1