Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat 13

Főoldal » Középiskola » Kémia
429
0,67 A erősségű egyenáramot 2 órán keresztül vezetünk ezüst-nitrát oldatba. Hány g ezüst válik ki eközben a katódon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

Q = `I*t` = `0.67*2*3600` = 4824 C töltés megy át; ez `4824/96500` = 0,05 mol elektronátmenet. Ugyanennyi mol ezüst válik ki; 0,05 mol ezüst tömege pedig `0.05*107.87` = 5,392 g

K: `Ag^+` + `e^-` = Ag
1