Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat 12

Főoldal » Középiskola » Kémia
557
Ezüst-nitrát oldaton 10 percig egyenáramot átvezetve a katódon kiváló ezüst tömege 0,1 g. Mekkora az áramerősség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

`A_(Ag)` = 107,9 `g/(mol)`

0,1 g ezüst az `0.1/107.9` = `9.27*10^(-4)` mol.

`Ag^+` + `e^-` `rightarrow` Ag

ugyanennyi mol elektron megy át.

`9.27*10^(-4)` mol elektron átviteláhez `9.24*10^(-4)*96500` = 89,43 C töltés szükséges.

I = `Q/t` = `89.43/(10*60)` = 0,149 A = 149 mA az áramerősség.
1