Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia feladat 07

Főoldal » Középiskola » Kémia
640
Hány vegyértékű a titán abban a vegyületben, melynek olvadékából 1 óra alatt 10 A áramerősséggel 4,4760 g fémtitán vált ki?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
K: `Ti^(x+)` + x `e^-` `rightarrow` Ti

1 óra alatt 10 A az Q=`I*t` = `10*3600s` = 36 000 C töltésátmenet; az pedig `36000/96500` = 0,373 mol elektronátmenet.

4,476 g titán az `4.47/47.87` = 0,0934 mol

Ha 0,0934 mol titán keletkezését 0,373 mol elektronátmenet kíséri, akkor

1 mol titán keletkezését `1/0.0934*0.373` = 4 mol elektronátmenet kíséri.

A vegyületében tehát a titán négyvegyértékű.
2