Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy ezt hogy számolom ki?

Főoldal » Középiskola » Matematika
385
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, hatvány, törtkitévő
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(root(5)(b^(-3))*b^(-3/10))/(root()(b^(-1))*root(10)(b^(-7))` = `(b^(-3/5)*b^(-3/10))/(b^(-1/2)*b^(-7/10))` = `b^(-3/5-3/10-(-1/2+(-7/10))` = `b^((-6-3+5+7)/10)` = `b^(3/10)` = `root(10)(b^3)`
0