Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatsorhoz kérnék segítséget

Főoldal » Általános iskola » Fizika
388
1, az állandú sebességgel haladó jármű 20min alatt 6km-t tett meg.
mekkora utat tett meg 1,2 és 5 óra alatt?
2, a szerelő 16 ellenálást 24min alatt forraszt be.
mennyi idő alatt forraszt be 6 ellenálást?
3, ellenállásokat tartalmazó dobozból kivettük az összmennyiség 44%-át, 77db-ot
mennyi ellenálás maradt a dobozban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
1,

20 perc alatt 6 km-t tett meg, akkor

1,2 óra = 1 óra 12 perc = 72 perc alatt: `72/20*6` = 21,6 km-t tett meg.

5 óra = 300 perc alatt pedig `300/20*6` = 90 km-t tett meg.

2,

16 ellenállást 24 perc alatt forraszt be, akkor

6 ellenállást `6/16*24` = 9 ellenállást forraszt be.

3,

A 44 % felel meg 77 db-nak, akkor

a 100-44 = 56 % felel meg `56/44*77` = 98 db-nak, ennyi maradt a dobozban.
0