Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges Feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
777
Egy 24 g tömegű ruhaanyag 92% vizet tartalmaz . Az anyag tömege száradás után lecsökken 12 g-ra. Hány százalék nedvesség van most az anyagban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
84% by: Rantnad
Módosítva: 8 éve
1

24/92=12/x (keresztbe szorzás van) 24*x=92*12 vagyis 24x= 1104 majd a 1104 osztod 24-gyel
és a végeredmény 46%
0

Milyen kár, hogy a válaszok nem jók... Itt egyáltalán nem egyenes arányosság van.

A 24 gramm 92%-a 24*(92/100)=22,08 gramm. Mivel elpárolgott belőle 12 gramm (és csak a víz tömegéből, értelemszerűen), ezért 10,08 gramm víz maradt benne, tehát a ruhaanyag tömegének (10,08/12)*100=84%-a tartalmaz vizet.
3