Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika-Hatásfok

Főoldal » Általános iskola » Fizika
439
Szép napot mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni házi feladatban. Se én, se a gyerek nem értjük a feladatot :(
Köszönöm, ha valaki segítene!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1

Táblázat:

égésből származó energia (égéshő); hőenergia

Helyzeti energia; villamos energia

hő(energia); mozgási energia

rugalmas energia; mozgási energia


5,

Ahhoz kellene egy erőmérő, hát nem gyakori otthon, de pl bőröndmérleggel már meg lehetne oldani.

csinálni kell egy lejtőt (deszka, rajztábla, amit ír), azon felvonszolni egy testet. Leolvasni, hogy mit mutat az erőmérő és a

W = `F*s` képlettel kiszámolni a munkát.

b,

simán megmérni a test tömegét és az `W_h` = `m*g*h` képlettel kiszámolni a helyzeti energia-változását. h a magasság, amilyen magasan van a lejtő.

Az eltérés lehet a súrlódási munkából is.

Hatásfok:

`eta` = `("Hasznos energia")/("Befektetett energia")` = `W/W_h`

Ez mindig kisebb mint 1.
1