Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.o.

Főoldal » Középiskola » Fizika
433
A buborék térfogata a vízfelszínén 12mm³. A vízben valamilyen mélyen 6mm³. Milyen mélyen 6mm³ a buborék.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`p_1*V_1` = `p_2*V_2`

`p_1` = `10^5` Pa

`V_1` = 12 `mm^3`

`V_2` = 6 `mm^3`

`p_2` = `(p_1*V_1)/V_2` = `(10^5*12)/6` = `2*10^5` Pa

`p_2=p_1+rho*g*h`

`rho` =1000 `(kg)/m^3`

g = 10 `m/s^2`

h = `(p_2-p_1)/(rho*g)` = `(2*10^5-10^5)/(1000*10)` = 10 m mélyen van a buborék.
0