Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS matek 8.o

Főoldal » Általános iskola » Matematika
450
5. Feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
5,

a,

T = 49 `cm^2`

a = `root()(T)` = `root()(49)` = 7 cm

K = 4a = `4*7` = 28 cm

b,

T = 81 `dm^2`

a = `root()(T)` = `root()(81)` = 9 dm

K = 4a = `4*9` = 36 dm

c,

T = 1,69 `m^2`

a = `root()(T)` = `root()(1.69)` = 1.3 m

K = 4a = `4*1.3` = 5,2 m

d,

T = `36/144` `cm^2`

a = `root()(T)` = `root()(36/144)` = `root()(6^2/12^2)` = `root()(6/12)^2` = `root()(1/2)^2` = `1/2` mm

K = 4a = `4*1/2` = 2 mm
1