Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek kérlek, mert a határidő:2021.09.27

Főoldal » Középiskola » Fizika
428
a) Pista bácsi a kert végében ás. Eszébe jut hogy a kávé alatt el kell zárni a gázt. Mennyi idő alatt ér be, ha sebessége 3m/s és a kert vége 60m-re van?
b) Mari néninek is eszébe jut a kávé. Álló helyzetéből 1m/s négyzet gyorsulással 50m utat tesz meg. Mennyi idő alatt ér oda? Mekkora lett a sebessége?
Válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, Sos!, Középiskola, gyorsulás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1


a,

s = 60 m

v = 3 `m/s`

t = `s/v` = `(60m)/(3m/s)` = 20 s.

20 másodperc alatt ér oda.

b,

a = 1 `m/s^2`

s = 50 m

s = `a/2*t^2` `rightarrow` t = `root()((2s)/a` = `root()((2*50)/1)` = 10 s

10 másodperc alatt ér oda.

v = `a*t` = `1*10` = 10 `m/s`.

Ez már világcsúcs körüli érték, nem gyenge Mari néni.
0