Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiások segítség!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
397
Mellékeltem a feladatot. Előre is köszönöm ha segítesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
`C_nH_(2n-2)` + 1,5n-0,5 `O_2` `rightarrow` n `CO_2` + n-1 `H_2O`

250 `cm^3` standardállapotú diolefin az `0.25/24.5` = 0,0102 mol

A tömegnövekedést a `CO_2` okozza,

1,7959 g `CO_2` az `1.7959/44` = 0,0408 mol

0,0102 mol diolfein égetésekor keletkezik 0,0408 mol `CO_2`

1 mol diolfein elégetésekor keletkezik `1/0.0102*0.0408` = 4 mol `CO_2`

n = 4

A keresett diolefin a butadién. (`C_4H_6`) (ez persze lehet buta-1,2-dién vagy buta-1,3-dién).
0