Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiások segítség!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
380
Mellékeltem a feladatot. Előre is köszönöm ha segítesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A `cm^3`-ek helyett nyugodtan használhatunk mol-t is.

20 mol gáz elégetésével keletkezett 100 mol elegy, amiben oxigén és szén-dioxid van, a csökkenés KOH-n átvezetve 100-60 = 40 mol, ennyi `CO_2`-ot nyelt el a KOH

Ha 20 mol szénhidrogén elégetésekor 40 mol `CO_2` keletkezett, akkor

1 mol szénhidrogén elégetésekor `1/20*40` = 2 mol `CO_2` keletkezett.

n = 2 (az egyenletben ennyi a `CO_2` sztöchiometriai együtthatója).

A keresett szénhidrogén az etán (`C_2H_6`).
0