Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémiások segítség!!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
434
Mellékeltem a feladatot. Előre is köszönöm ha segítesz!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
B,

`C_nH_(2n)+Br_2` `rightarrow` `C_nH_(2n)Br_2`

1 mol olefin tömege 12n+2n = 14n `g/(mol)`

1 mol brómozott származék tömege 14n+160 `g/(mol)`

Egyenlet:

`(14n+160)/(14n)=3.286`

n = 5

A keresett szánhidrogén a pentén (`C_5H_(10)`).

Akkor innen rajzolgatni kell.

A pentén lehet pent-1-én, pent-2-én vagy 2-metilbut-2-én, 2-metilbut-1-én.

Ha láncvégi a kettős kötés, akkor csak egy kiralitáscentrum lesz. Az elágazónál is csak 1 kiralitáscentrum van. Így a pent-2-én lesz a nyerő.
0