Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok. Matematika házi feladathoz kéne segítség! 8.o

Főoldal » Általános iskola » Matematika
597
a) Egy görkori árát a tavasz folyamán 20%-kal emelték. Mennyibe kerül a 14.400 Ft-os korcsolya az áremelés után?

b) Egy görkorizáshoz használt bukósisak ára a 20%-os áremelés után 3300 Ft-ba került. Mennyi volt az eredeti ára?

Előre is köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,

x = `14400*(1+20/100)` = 17 280 Ft-ba kerül áremelés után.

b,

y Ft volt az eredeti ára. Az új ár lett:

`y*(1+20/100)` = 3300

y = `3300/1.2` = 2750 Ft volt az eredeti ára.
0